5 saker du kan göra hemma för ett gladare liv

Studie efter studie visar att flest olyckor sker i hemmet. Så pass att man från forskares sida menar att det borde satsas mer på säkerhet i hem än på trafiksäkerhet! Men sedan är det förstås så att vi kan vara som lyckligast då vi är hemma. Det är ju då vi har tid att göra saker som ger oss ett gladare liv.

  1. Det är fötterna som är huvudsaken

Du står på dina fötter många timmar varje dag. De packas in i strumpor och skor en stor del av årets månader. När fötterna mår bra blir livet gladare. Satsa på fotbad hemma lite oftare. Köp en skön balja med massage och plocka fram den när du sitter i soffan och lär dig om världens problem på nyheterna. Det kan motverka lite av stressen du släpper in genom tv-rutan!

  1. Musik fungerar för de flesta

Vi har ju redan skrivit om att vi blir friska av musik så ta till vara på denna fantastiska resurs för lycka och välmående. Gör en lista med låtar som du blir glad av och kör igång dessa när du är hemma. Nu kan du ju dansa precis som du vill för det är ingen som ser dig!

  1. Lyssna på roliga skämt och stand up rutiner

Om du har Spotify eller använder dig av Youtube för att höra på musik så kan du söka efter svenska komiker för att lyssna på stand up. Du hittar allt från Johan Glans tills hans vapendragare David Batra. Vem bryr sig om det rör sig om en show från förra årtiondet? Har du inte hört den så blir det ju sköna skratt som du blir gladare av.

  1. Gör något meningsfullt för andra

Välgörenhet startar i hemmet heter det ju. Om du bor med andra så vet du vad de skulle uppskatta. Gör något bra för en annan människa och se hur du blir gladare. Om du bor ensam har du grannar. Ta ut soporna åt din närmsta granne imorgon bitti och se hur det sprider glädje i hela ditt medvetande.

  1. Laga riktigt god mat

Ett skrovmål har de flesta behov av med jämna mellanrum. Om du lägger lite mer tid på att planera maten du ska laga så kan det också leda till mer glädje. Särskilt när det blir dags att äta. Bjud in gäster eller se till att andra som bor i ditt hem inte missar din middag. För delad glädje är ju den förnämsta glädjen!