Bli lyckligare med skrattyoga

Skrattyogan är ett stresshanteringsverktyg som går ut på att man simulerar skratt. Det här stimulerar skrattet som sedan verkar mot stressen. Det finns många fördelar med att skratta. Rent fysiskt kan detta förbättra vårt immunförsvar. En viktig investering i virustider.

Våra matsmältningsorgan får en inre massage av skratt. Det kan ge bättre tarmrörelse. När vi skrattar ökar endorfinet i kroppen och då mår vi bra. Kortisolet däremot sänks i kroppen och det är stresshormonet som vi alltså kommer åt via skrattyogan som får oss att skratta.

När vi skrattar tillsammans är det också bra rent psykologiskt. Vi får en gemenskap som är mycket bra. Det sägs att vi skrattar mindre nuförtiden. Det kan ha med skärmtiden att göra. Att se stand up kan vara ett sätt att skratta mer men om du kan ge dig på skrattyoga bör du testa det kan ge mycket mer skratt.

Skrattyoga handlar om det frivilliga skrattet. Man skrattar inte åt varandra utan bara med varandra. Det hela är mycket avslappnat och enkelt. Alla kan göra detta och man jämför aldrig skratt.