Träffa nya vänner – 3 tips

Det vet du ju att det finns stjärterum och det finns hjärterum och nya vänner är absolut något som du bör skaffa om du vill det. Livet blir så mycket roligare när du träffar nya vänner. Du kan ju upptäcka nya intressen då du blir äldre och då är det underbart att kunna dela dessa med andra som känner som du gör.

Men hur finner du nya vänner då du kanske inte längre jobbar varje dag och heller inte sitter i parken med barnen? Här är 3 tips som kan vara en hjälp för dig som gärna vill få fler bekanta…

  1. Ta en kurs och möt likasinnade

Det finns gott om kursverksamhet i svenska städer. Du kan testa saker som skrattyoga, målning, datorprogrammering, smide och mer. När du sitter och lär dig eller pysslar med ett nytt hantverk så är det enkelt att börja prata med de som finns omkring dig.

Det här är ett enkelt och kul sätt att träffa nya vänner på. Du gör ju det som intresserar dig tillsammans med andra som har samma intresse. Inte så konstigt om du då finner nya vänner för livet!

  1. Använd den moderna tekniken

Idag finns det appar, forum och tjänster online som är till för att hjälpa folk att träffa varandra. Inte bara av romantiska skäl. Om du lär dig ett språk så kan du använda en app som hjälper dig att komma i kontakt med andra som vill öva på språket.

Ni kan börja kontakten med att öva på språket men detta leder förstås ofta till vänskap. Det går också att ha vänskapsdejter med flera deltagare. På forum online så är det inte så ovanligt att man arrangerar med aktiviteter för medlemmar. Det är ju helt gratis att gå med så finn ett forum där det talas om sådant som intresserar dig.

  1. Lägg märke till folk i din vardag

Har du sett att det är samma kvinna som sitter i kassan varje vecka då du går och handlar? Vet du ens vad hon heter? Det finns många omkring oss i vår vardag som är potentiella vänner men som aldrig blir det för att vi inte lyfter blicken och säger hej.

Börja lägga märke till de som finns omkring dig. Säg hej och kanske något mer. Tids nog börjar ni prata om mer och då märker du om det här är en person som du skulle kunna bli kompis med.

groggar
Ta en grogg med kassörskan!