Resa utomlands eller inrikes, det är frågan…

Det är tid för resa och möjligheten till spänning och glädje är stor. När allting är fritt och budgeten finns så kommer frågan om destination. Ska ni resa utomlands eller inrikes? För familjer så kan det kännas skönt med en chartrad resa till en plats där solen alltid skiner.

Men svenska destinationer har en unik charm. Detta särskilt för den som kanske inte riktigt upptäckt vad vårt eget land har att erbjuda.

Det blir billigare att resa lokalt

Om du håller dig i närheten av ditt hem så behöver du inte lägga lika mycket pengar på själva resan. Det går kanske att cykla till en campingplats för att leva utomhusliv under några dagars tid. Där kan ni sitta runt en lägereld och prata om gåtor för barn och vuxna som får hjärnan att kittla av spänning.

Eller så gör ni er redo för att vandra längsmed ett fjäll. Då kanske det krävs resa med bil, buss eller tåg först. Men detta behöver verkligen inte bli dyrt.

Nu ska det sägas att det även finns möjlighet till lyxsemestrar i Sverige. Ta en titt på hur mycket spännande ni kan göra i norra Sverige. Det går att klättra på is, upptäcka grottor, åka helikopter och bada i varma bad på spa.

En sommarsemester i Sverige med konserter utomhus, bad i vackra vikar och båtturer på blåa vatten är ju inte att förkasta. Detta kanske till och med toppar en resa söderut där exotiska djur och maträtter väntar.

Utlandet lockar med nya upplevelser

För den som rest mycket i Sverige så kan det förstås kännas väldigt lockande med en utlandssemester. Utlandet har trots allt mycket att upptäcka. Fast även här är det inte nödvändigt att åka så långt. Om du bara tar dig över Öresund och vidare norrut mot Skagen så kan du få uppleva det världsberömda ljuset du kanske sett i målningar.

resa utomlands
Upptäck pyramiderna långt från Sveriges gränser!

Från Sverige är det inte så långt till Tyskland, Ryssland eller någon av de baltiska staterna. Där finns det också en hel del att se och uppleva utan att det blir för dyrt. Med detta sagt så finns det förstås också charm i att åka långt, långt bort.

När vi ser statistik för svenskars resande under åren så är det tydligt att många ändå föredrar utlandet. Kanske har detta förändrats lite under åren 2020-2021 då det blev svårare att röra sig i och till länder där man stängde ner av rädsla för sjukdom.

I kölvattnet av den världshändelsen kan det vara många som ändå menar att resor utomlands lockar mer än inrikes resor…