Glada väggar med tavlor och bilder

Hur glada är dina väggar? När det finns hjärterum så finns det helt klart plats för bilder på väggarna. Men det kan vara klokt att välja motiv som ger dig rätt känsla. Ibland är det för mycket med galna bilder men ibland är det precis vad som ska till.

Galen konst på toaletten

Toaletten förbises ofta som en plats där konst faktiskt kan få betydelse. Du kan hänga en rolig bild mittemot toaletten. Kanske fototapet som täcker hela dörren. En galen bild eller varför inte roliga gåtor gör stunden på toaletten speciell för varje gäst.

tavla på vägg
En tavla som fönster på toaletten!

Ett vardagsrum med din konst

När det kommer till väggarna i ditt vardagsrum så finns det plats för det mesta. Du kan varva humor, med vacker konst och så bilder på de du älskar förstås. Ibland går det att skapa en snygg vägg med tavlor. Hela väggen kan vara täckt.

Men det här beror lite på motiven. Om det blir för rörigt kan det vara svårt att se varje unik bild och det blir mer av en soppa med olika färger. Inget fel med detta förstås. Om det är en känsla som du är ute efter så är tavlor-väggen ett bra val.

Bilder i köket du blir glad av

När du lagar mat i köket har du kanske inte så mycket tid över för att se på bilder på väggarna. Men när ni väl sätter er ner för att umgås runt köksbordet är det inte så dumt att ha lite konst som glädjer.

Tänk på att det ofta stänker i köket. Då är det bra med konst som inte skadas av detta. Hellre än originalmålningen av olja kan du ha en litografi som sitter säkert bakom glas. I köket kan du också välja teman som passar bra som frukter, grönsaker eller fotografier på dig och dina vänner då ni äter tillsammans!

Tänk på färgen på väggarna!

Om du vill att konsten du hänger på dina väggar ska ha en viss känsla får du inte missa vikten av färgen du har på väggen. Om den är för konstnärlig i sig så kan bilder och tavlor drunkna i tapeten eller färgen på väggen.